TERMOGRAFIE DIGITALA

NEINVAZIV - FARA‚ RADIATII - APROBAT DE FDA

Prin termografie pot fi diagnosticate peste 160 de boli!



Inainte de efectuarea unei termografii, NU trebuie:

- Sa va expuneti la soare cu 5 zile inainte de examinare.

- Sa efectuati tratamente de acupunctura sau fizioterapie* cu 24 ore inainte de examinare.

- Sa folositi lotiuni, creme, pudra sau fard in ziua examinarii.

- Sa va radeti si sa va epilati in ziua examinarii.

- Sa folositi deodorante sau antiperspirante in ziua examinarii.

- Sa luati medicamente pentru durere cu 4 ore inainte de examinare.

- Sa faceti exercitii fizice cu 4 ore inainte de examinare.

- Sa faceti dus sau baie cu 1 ora inainte de examinare.

- Pentru termografie mamara, nu purtati sutien in ziua examinarii.

* (electroterapie, ultrasunete, laser, unde scurte, comprese cu apa rece sau calda, aplicatii cu namol)

NOTA:

REZULTATUL termografiilor se comunica pacientului astfel:

- in 48 ore (cazul termografiilor pentru 1 sau 2 zone);

- in 72 ore (cazul termografiilor pentru mai mult de 2 zone).


Termografia digitala este un test fiziologic neinvaziv (fiziologia este stiinta care studiaza functionarea intregului organism si a partilor lui componente). Este o investigatie valoroasa care poate alerta medical referitor la modificarile ce pot indica un stadiu precoce al cancerului de san sau poate fi folosita in explorarea durerii de origine neprecizata. Este, de asemenea, utila in monitorizarea evolutiei sub tratament a numeroase boli.

In 1965 Gershon-Cohen, radiolog si cercetator la Centrul medical Albert Einstein, a introdus termografia in SUA. Din ultima perioada a anilor ’70 numeroase centre medicale si clinici independente au utilizat aceasta explorare pe mii de pacienti. In 1982 FDA (Food and drugs Administration) a aprobat termografia ca metoda de screening pentru cancerul de san iar din 1990 a fost recunoscuta ca un instrument de diagnostic de Academia Americana de Medicina Fizica si Recuperare. Termografia nu este utilizata doar in domeniul medical ci si in industrie, medicina veterinara si stomatologie.

Termografia medicala a devenit o metoda de screening a afectiunilor musculoscheletale, cancerului si a patologiei vasculare. Ca modalitate de investigare fiziologica poate indica afectiuni incipiente, mai devreme decat examinarile anatomice. Are o precizie inalta si este 100% sigura, neimplicand nici contact direct nici radiatii. Daca este prezent un proces patologic imaginea termica il poate detecta inca inainte de aparitia simptomelor si poate fi instituit un tratament proactiv.

Toate organismele vii, inclusiv oamenii, emit energie termica cu un aspect specific. Pentru efectuarea unei termografii este utilizata o camera digitala in infrarosu cu inalta sensibilitate care preia imaginea termica a corpului uman. Harta temperaturii cutanate, determinata de aspectele vasculare si de raspunsul sistemului nervos simpatic, reflecta o functionare normala sau anormala a organismului. Aceste imagini sunt interpretate de medic si transpuse in diagnostic.

Termografia ofera informatii valoroase care completeaza imaginile anatomice obtinute prin RMN, CT, ecografie, mamografie sau radiologie.

Cum detecteaza termografia afectiunile sanului?

Aspectul care sta la baza detectarii, prin termografie, a tumorilor canceroase sau precanceroase este vascularizatia intensa a acestor tumori, necesara sustinerii metabolismului celulelor alfate intr-un intens proces de crestere si multiplicare. Acest flux sangvin crescut determina o crestere a temperaturii, chiar si in cazul tumorilor mici. Anomaliile sunt adesea observate inca inainte de aparitia tumorii vizibile pe mamografie. Imaginea termica a unei femei este ca o amprenta si nu se schimba in timp. Daca o femeie nu a efectuat nici un examen termografic, atunci este efectuata o termografie initiala, apoi este repetat examenul peste trei luni pentru a se putea stabili aspectul de baza, dupa care se efectueaza cate o termografie anual.

Termografia umple un gol in diagnosticul clinic:

- Radiografia, ecografia, RMN-ul sunt teste anatomice

- EMG testeaza fiziologia motorie

- Termografia digitala este singura capabila sa evidentieze modificarile fiziologice si ale proceselor metabolice.


De asemenea, s-a dovedit a fi foarte utila ca metoda de diagnostic complemetara celorlalate modalitati de diagnostic. Spre deosebire de celelalte modalitati de diagnostic termografia este neinvaziva, ofera o harta a temperaturii cutanate precisa si sensibila cu ajutorul careia pot fi diagnosticate, evaluate si monitorizate numeroase afectiuni.

- Termografia medicala realizeaza o economie considerabila evitand necesitatea unor investigatii mai costisitoare;

- Termografia poate reprezenta grafic senzatia subiectiva de durere prin evidentierea modificarilor temperaturii cutanate care acompaniaza durerea

- Termografia poate sa evidentieze modificari ale sistemului nervos autonom si ale sistemului vascular, pana la disfunctii ale capilarelor, modificari manifestate prin asimetria distributiei temperaturilor la nivelul suprafetei cutanate

- Termografia medicala monitorizeaza anomaliile termice prezente in multe boli si leziuni. Este utila in diagnosticul, prognosticul, monitorizarea terapiei si a recuperarii in numeroase afectiuni din sfera reumatologiei, neurologiei, fizioterapiei, medicinei sportive, oncologiei, pediatriei, ortopediei

- Rezultatele obtinute prin termografie sunt obiective si au o corelare excelenta cu celelalte teste diagnostice.

In clinica, termografia poate fi utilizata pentru:

- A determina extinderea unei leziuni care a fost diagnosticata anterior

- A localiza o arie anormala, care nu a fost identificata anterior, astfel incat sa poata fi efectuate teste ulterioare

- A detecta afectiuni incipiente inainte de a fi manifeste clinic

- A monitoriza procesele de vindecare

Informatii si programari

e-mail: office@fiziomedica.ro
telefon: 0232.255.294

Informatii si programari

- Consultaţii:
Luni - Vineri: 9:00 - 14:00 ; 15:30 - 19:30
- Tratamente:
Luni - Vineri: 8:00 - 20:00

Program de lucru:

Sos. ARCU Nr. 5, Bl. F4, Sc. B, Ap. 01 IASI

Reper - staţia de tramvai "VOINŢA"
Interfon = 01 sau 06

Adresa:

© {2019} FIZIOMEDICA. Toate drepturile rezervate. Designed for FIZIOMEDICA.