HiToP - HighTone power therapy

HighTone power therapy reprezinta un mare pas inainte in domeniul electroterapiei. Electroterapia conventionala stimuleaza nervii si muschii. Tinta principala a HiToP este efectul direct asupra celulelor si metabolismului. Diferentele pot fi vazute in efect, tehnologie si utilizare practica. Diferentele in ceea ce priveste efectul sunt legate de cele doua mecanisme de actiune a HighTone power therapy: in primul rand este introdusa energie in corp pentru a creste potentialul energetic celular; in al doilea rand determina oscilatii ale structurilor celulare pentru a normaliza metabolismul. Din punct de vedere tehnic electroterapia clasica reprezinta o modulare in amplitudine: intensitatea curentului este modulata, dar frecventa ramane constanta. Electroterapia utilizeaza modulatii de frecventa intre 0 si 200 Hz in cazul frecventelor joase si cel mult 4.000 Hz in cazul frecventelor medii. In cazul HiToP amplitudinea si frecventa sunt modulate simultan. Cu cat este mai mare frecventa cu atat mai multa energie poate fi transferata, in functie si de pragul de electrosensibilitate al pacientului. HiToP utilizeaza frecvente intre 4.096 si 32.768 Hz.

 

Din punct de vedere practic HiToP difera de electroterapia clasica prin doua caracteristici majore:

- Electroterapia clasica este aplicata pentru 5 si 10 minute iar aplicatia cu HiToP poate dura pana la 60 minute;

- In electroterapia clasica este folosit de regula un canal cu doi electrozi, pe cand in HiToP pot fi folosite simultan 4 canale cu pana la 10 electrozi.

 

Care sunt cele doua efecte principale ale HighTone Power Therapy?

- Introducerea de energie in corp pentru a activa celulele si a reviitaliza organismul

- Crearea unui efect de rezonanta cu intrarea in oscilatie a structurilor celulare ti tisulare, ceea ce imbunatateste procesele metabolice si determina reducerea durerii.

 

Eficienta terapeutica: chiar dupa primul tratament 60 si 80% dintre pacienti nu mai simt durere sau cel putin relateaza o scadere semnificativa a intensitatii acesteia.

 

Pacienti cu variate sindroame dureroase (gonartroza, coxartroza, lombalgie, cervicalgie, periartrite) pot beneficia de o reducere importanta a durerii, care nu poate fi realizata prin metodele conventionale.

 

Programele HiToP

 

Programele HiToP contin secvente preprogramate de tratament pentru atingerea efectelor dorite.

 

- Vitalizare: Vitalizarea cuprinde frecvente SimulFam (Simultaneous Frequency and Amplitude Modulation) si este un tratament aplicat intregului organism.

 

- Lipoliza: Este procesul propriu organismului prin care grasimile din tesuturi sunt mobilizate pentru a fi arse. Lipoliza poate fi stimulata de HighTone Power Therapy. S-a dovedit stiintific ca frecventa care determina o stimulare maxima a lipolizei este de 3 Hz. Pentru a evita adaptarea organismului programul foloseste frecvente intre 2,5 si 3,5 Hz. Acest program determina eliberarea, nu si arderea grasimilor, de aceea este indicat sa fie urmat de exercitii fizice.

 

- Celulita: Tratamentul pentru celulita combina 10 minute de lipoliza cu o scanare a frecventelor intre 10 si 20 Hz, ceea ce determina vasoconstrictie (10 Hz), eliminarea sangelui din zona tratata si o puternica stimulare musculara cu arderea grasimilor eliberate.

 

- Arderea grasimilor: Acest program se concentreaza pe reducerea celulelor adipoase. Astfel, 80% din timpul de tratament este utilizat pentru lipoliza, iar restul este reprezentat de o scanare a frecventelor intre 10 si 30Hz care determina si vasoconstrictie, dar in principal contractii musculare pentru a arde grasimile eliberate din celule.

 

- Body Shaping: Tinta acestui program este aducerea corpului intr-o forma buna prin reducerea celulelor adipoase pe de o parte si tonifiere musculara pe de alta parte. Astfel sunt combinate lipoliza cu un antrenament muscular eficient, folosind frecvente intre 20 si 30 Hz. Foarte importanta pentru un antrenament muscular eficient este obtinerea unei contractii musculare puternice. De aceea intensitatea curentului este crescuta in perioada de stimulare musculara. Pentru a oferi muschilor timp de relaxare sunt introduse pauze, la fel ca in programul Sport. Durata programului este de 30 minute, cu doua cicluri. Fiecare ciclu contine 5 minute de lipoliza, 5 minute de antrenament muscular si 5 minute de realxare musculara, folosind frecvente intre 150 si 200 Hz.
- Electro-Masaj: Pentru a relaxa si a ameliora oboseala musculara pot fi aplicate frecvente intre 0,5 - 3 Hz. Aceastea corespund ritmului masajului manual si de aceea programul este denumit electro-masaj.

 

- Masaj vibrator: Pentru a relaxa si a ameliora oboseala musculara pot fi aplicate frecvente intre 3 si 10 Hz, care determina vibratii sau scuturaturi musculare si de aceea programul este denumit masaj vibrator.

 

- Sport: Acesta este un program de antrenament muscular puternic. Muschiul este adus la o contractie tetanica puternica utilizand frecvente intre 20 si 30 Hz. Intensitatea trebuie sa fie peste pragul motor pentru a determina o contractie puternica. Pentru a lasa muschilor timpul necesar de relaxare, ciclul este format din 5 secunde de crestere a intensitatii si 5 secunde de mentinere a contractiei si 20 secunde pauza. O inovatie importanta o reprezinta utilizarea frecventelor de 32 kHz in timpul pauzelor (pe care pacientul nu le simte), care imbunatatesc metabolismul, cresc aportul de substante nutritive si eliminarea produsilor de metabolism. Aceasta permite scurtarea pauzelor pentru a obtine un antrenament muscular mult mai eficient.

 

- Reabilitare: Programul de reabilitare este destinat pacientilor care necesita o reluare lenta a miscarilor articulare. Pentru aceasta sunt stimulati muschii corespunzatori cu frecvente care variaza lent intre 0,2 si 0,5 Hz. La intensitate suficienta se obtine o contractie musculara fiziologica, care asigura o mobilizare lenta a segmentului respectiv.

 

- Mobilizare: Acest program se adreseaza pacientilor dupa recuperare sau stadiu avansat, cand miscarile trebuie sa se realizeze cu viteza care creste progresiv. Pentru atingerea acestui obiectiv programul combina 14 secunde de miscari lente la 0,5 Hz, cu o crestere a vitezei prin frecvente intre 1 si 8 Hz in 21 secunde. Ciclul de 35 secunde se repeta pana la finalul tratamentului.

 

- Pompa musculara: Pompa musculara este o miscare musculara lenta in care contractiile muscualre repetitive servesc ca „pompa musculara” pentru a indeparta lichidele din aria tratata. Este folosita o frecventa constanta de 0,3 Hz.

 

- Traumatism: Pentru a trata pacientii imediat dupa traumatism a fost combinat tratamentul pentru edeme cu cel pentru durere si relaxare musculara.

 

- Drenaj limfatic: Acest program utilizeaza pompa musculara (0.3 Hz), vasoconstrictia (10 Hz) si contractii musculare usoare (10 si 30 Hz) in secvente de 10 minute fiecare, pentru a obtine un drenaj limfatic eficient.

 

- Edem: Programul de reducere a edemelor contine frecventa de 10 Hz, care este frecventa optima pentru vasoconstrictie, pentru a reduce eficient edemele.

 

- Durere: Pentru a reduce durerea sunt aplicate fecvente intre 90 si 110 Hz, care suprima senzatia dureroasa.

 

- Blocajul nervos: Pentru a bloca durerea se aplica o frecventa de 12 kHz direct pe punctul dureros pentru a bloca receptorii durerii (nociceptorii).

 

- Universal: Acest program scaneaza frecventele intre 0,1 si 200 Hz.

 

- Polineuropatia diabetica: Acest program este utilizat pentru reducerea durerii din polineuropatia diabetica. Prin activarea musculara este ameliorat metabolismul si sensibilitatea la insulina.

Informatii si programari

e-mail: office@fiziomedica.ro
telefon: 0232.255.294

Informatii si programari

- Consultaţii:
Luni - Vineri: 9:00 - 14:00 ; 15:30 - 19:30
- Tratamente:
Luni - Vineri: 8:00 - 20:00

Program de lucru:

Sos. ARCU Nr. 5, Bl. F4, Sc. B, Ap. 01 IASI

Reper - staţia de tramvai "VOINŢA"
Interfon = 01 sau 06

Adresa:

© {2019} FIZIOMEDICA. Toate drepturile rezervate. Designed for FIZIOMEDICA.