Decompresie vertebrala (Elongatie)


Elongatiile sunt tractiuni in ax a diverselor regiuni ale coloanei, cu scopul de a departa vertebrele intre ele. Tractiunile se executa pe diferite aparate sau manual. Tractiunea se executa pe axul coloanei si poate sa fie: continua, progresiva, sau cu intermitente discontinue (se creste progresiv forta de tractiune, se mentine la punctul maxim, apoi se scade treptat).Tractiunile se fac in plan orizontal, vertical sau inclinat.


 

Cu ajutorul aparatelor, recuperarea se face mai repede

 

Decompresia (elongatia) tridimensionala a vertebrelor reprezinta versiunea high-tech a tractiunii sau elongatiei. Elongatia este o metoda de tratament nechirurgical, un proces prin care se creeaza un efect de vid sau de presiune negativa in interiorul discurilor. Acest vid ajuta discurile sa se hidrateze, creand mediul de vindecare. Decompresia vertebrala duce la cresterea spatiului intervertebral. Un alt mecanism prin care actioneaza este elongarea ligamentelor coloanei vertebrale, ce duce la deblocarea segmentelor discovertebrale si crearea de spatiu pentru marirea in volum a discului.Cu pastile se elimina durerea, dar cauza ramane.

Tot ce inseamna tratarea problemelor de spate nu trebuie sa implice durere. Tridimensionala si multifunctionala, masa pe care se aseaza pacientul este conectata la un calculator la care ajung datele bolnavului, iar dupa ce se izoleaza segmentul afectat de pe coloana calculatorul da mesei procedurile personalizate de decompresie. Aparatul lucreaza foarte fin, nu se aude, nu se simte, zona dureroasa fiind decompresata in totalitate. Mesele au un sistem care dozeaza forta cu care trebuie sa se apese zona bolnava, se calculeaza un dozaj precis, masa incepe sa faca flexie - extensie cu diferite viteze, amplitudine laterala, stanga sau dreapta. Ideea dupa care se ghideaza medicul este ca pacientii trebuie sa vindece cauza, nu doar durerea in sine.

Mesele automate fac manipularea sigura si fara riscuri.
 

Chiroterapia se adreseaza tuturor segmentelor coloanei vertebrale.

Prin chiroterapie se urmaresc:

- mobilizarea fiecarui segment discovertebral;

- redarea elasticitatii ligamentelor;

- redresarea microcirculatiei;

- imbunatatirea hidratarii discale;

- reducerea subluxatiilor vertebrale;

- corectarea axului vertebral.


Chiroterapia, alaturi de decompresia tridimensionala a vertebrelor, reprezinta "Standardul de aur" in tratamentul nechirurgical al afectiunilor coloanei vertebrale.
Chiroterapia se face pe mese speciale automate, ce fac manipularea sigura, exacta si fara riscuri.

Indicatiile: sindromurele clinice dureroase cervicale si lombare de origine mecanica, acute sau crornice, determinate de afectarea discului, ligamentelor sau a masei musculare, radiculargiile de origine vertebrala .

Contraindicatiile: hiperalgii cervicale sau lombare, prezenta unor fenomene neurologice nete sau a unui sindrom dural foarte accentuat, prezenta unor devieri vizibile ale coloanei (cifoze, scolioze), persoanelor mai in varsta de 60 de ani, persoanelor cu un sistem nervos labil, anxioase.

Senzatia de ameliorare sau disparitia durerii sub tractiune este indicatorul cel mai bun al aplicarii unei tehnici corecte.

Durata tratamentului este de la 10 pana la 30 de minute, in functie de regiunea tratata.
 
 
 

Informatii si programari

e-mail: office@fiziomedica.ro
telefon: 0232.255.294

Informatii si programari

- Consultaţii:
Luni - Vineri: 9:00 - 14:00 ; 15:30 - 19:30
- Tratamente:
Luni - Vineri: 8:00 - 20:00

Program de lucru:

Sos. ARCU Nr. 5, Bl. F4, Sc. B, Ap. 01 IASI

Reper - staţia de tramvai "VOINŢA"
Interfon = 01 sau 06

Adresa:

© {2019} FIZIOMEDICA. Toate drepturile rezervate. Designed for FIZIOMEDICA.